Fiducia. Condițiile de fond și de formă. Efectele contractului de fiducie

Numărul 4 Anul 2017
Revista Numărul 4 Anul 2017

ABSTRACT

This article continues the series and proposes a brief analysis of the substantive and form conditions of the trust contract. If, as far as the substantive conditions are concerned, the legal text does not intend to innovate, the legal text is more than innovative in terms of form and formalities required for enforceability against the third parties. Without any claims of exhaustion of these aspects, the second part of this article is an essay to analyze the issue of the effects produced by both the trust contract and the operation itself.

Keywords:

trust, substantive conditions, formal conditions, effects of the contract

REZUMAT

Acest articol continuă seria și își propune o analiză succintă a condițiilor de fond și de formă a contractului de fiducie. Dacă în ceea ce privește condițiile de fond textul legal nu își propune să inoveze, în ceea ce privește condițiile de formă și formalitățile necesare pentru opozabilitate textul de lege este mai mult decât inovator. Fără nici un fel de pretenții de a fi epuizat problematica condițiilor de fond, de formă și de opozabilitate, a doua parte a articolului o reprezintă un eseu de analiză a problematicii efectelor produse atât de contractul de fiducie, cât și de operațiune în integralitate sa.

Legislaţie relevantă: C. civ., art. 773-791
Cuvinte cheie:
Citește articolul complet în platforma de documentare juridică Sintact.ro! Solicită un cont demo gratuit completând formularul de mai jos: