Efectele implementării Recomandării Comisiei Europene nr. 135/2014 privind o nouă abordare a eşecului în afaceri şi a insolvenţei

Numărul 4 Anul 2015
Revista Numărul 4 Anul 2015

ABSTRACT

The objective of the Recommendation (CE) 2014/135/EU on new approach to business failure and insolvency is to ensure that viable enterprises in financial difficulties, wherever they are located in the Union, have access to national insolvency frameworks which enable them to restructure at an early stage with a view to preventing their insolvency, and therefore maximize the total value to creditors, employees, owners and the economy as a whole. The Recommendation also aims at giving honest bankrupt entrepreneurs a second chance across the Union.

Keywords:

the new approach in business failure, insolvency, the active role of banks in insolvency prevention.

REZUMAT

Obiectivul Recomandării (CE) nr. 135/2014 privind o nouă abordare a eşecului în afaceri şi a insolvenţei este de a garanta că întreprinderile viabile care se confruntă cu dificultăţi financiare, indiferent de locul din Uniune în care sunt stabilite, au acces la cadre naţionale de insolvenţă care să le permită să îşi restructureze activitatea într-un stadiu timpuriu, în scopul de a preveni insolvenţa acestora şi, prin urmare, de a maximiza valoarea totală pentru creditori, angajaţi, proprietari şi economie în ansamblul său. De asemenea, recomandarea vizează să acorde o a doua şansă antreprenorilor oneşti din întreaga Uniune care au intrat în faliment.

Legislaţie relevantă: Legea nr. 85/2014, Regulamentul (CE) nr. 1346/2000
Cuvinte cheie:
Citește articolul complet în platforma de documentare juridică Sintact.ro! Solicită un cont demo gratuit completând formularul de mai jos: