Succintă prezentare a modificărilor aduse în anul 2020 Legii societăţilor nr. 31/1990

Numărul 6 Anul 2020
Revista Numărul 6 Anul 2020

ABSTRACT

In 2020, the Companies Law was amended three times. Although not all of them are significant, the changes are likely to facilitate the creation and operation of companies. However, they are not sufficient to meet, on the one hand, the real needs of company partners in the decision-making process and, on the other hand, to solve law enforcement problems, which both theoreticians and practitioners have long time ago identifi ed in company law.

Keywords:

partner, company, limited liability company having a sole partner, headquarters, assignment of shares.

REZUMAT

În anul 2020, Legea societăţilor a fost modificată de trei ori. Chiar dacă nu sunt toate semnificative, modificările aduse sunt de natură să faciliteze crearea și funcţionarea societăţilor. Totuși, acestea nu sunt suficiente pentru a răspunde, pe de o parte, nevoilor reale cu care se confruntă asociaţii companiilor în procesul decizional, iar pe de altă parte, pentru a rezolva problemele de aplicare a legii, pe care teoreticienii și practicienii, deopotrivă, le-au identificat demult în dreptul societar.

 

Cuvinte cheie:
Citește articolul complet în platforma de documentare juridică Sintact.ro! Solicită un cont demo gratuit completând formularul de mai jos:

Articole similare

Caută Articole

Ultimele Articole

Newsletter Wolters Kluwer România