Lex sportiva – o introducere

Numărul 1 Anul 2024
Revista Numărul 1 Anul 2024

ABSTRACT

Sports can not take place outside the law according to the latin quote „Ubi societas, ubi jus”. The difference between the sports law and other domains is that sports law attempted permanently to establish a autonomous system which encompasses rules, regulations and specialized sport jurisdictions. With all the attempts to achieve a greater autonomy, cannot function in a completely separate manner to the existing legal system.

Keywords:

sports law, lex sportiva, sport jurisdictions.

REZUMAT

Sportul nu se poate desfășura în afara dreptului, în conformitate cu adagiul latin ”Ubi societas, ubi jus”. Diferența din dreptul sportului și alte ramuri de drept este aceea că s‑a încercat în permanență crearea unui sistem autonom al dreptului sportului, care să cuprindă un sistem de norme și de jurisdicții sportive specializate. Cu toate aceste încercări de a dobândi o mare autonomie, dreptul sportului nu poate să facă abstracție de celelalte ramuri de drept și de lumea juridică în care există.

Legislaţie relevantă: Legea nr. 69/2000, art. 46, art. 47
Cuvinte cheie:
Citește articolul complet în platforma de documentare juridică Sintact.ro! Solicită un cont demo gratuit completând formularul de mai jos: