Numărul de asociaţi. Simulaţia pluralităţii

Numărul 4 Anul 2014
Revista Numărul 4 Anul 2014

ABSTRACT

The article aproaches the issue of the number of shareholders in a company. Whereas there is a shareholder with a few or just one share and the second with all the other shares, the question is that such situation might infringe the provision of the minimum duality of the shareholders in a corporation, through a simulation. The conclusion of the article is that the legislator should promote the sole shareholder corporation, for it is accepted by the Twelvth Company Directive.

Keywords:

corporate nullity, plurality of shareholders, simulation, sole shareholder

REZUMAT

Articolul abordează chestiunea numărului de asociaţi dintr-o societate reglementată de Legea nr. 31/1990. Atunci când există un acţionar cu câteva acţiuni sau chiar cu o singură acţiune şi altul cu restul acţiunilor se pune problema în ce măsură acest lucru încalcă prevederile privind pluralitatea de asociaţi, la o societate pe acţiuni, printr-o simulaţie. Concluzia este aceea că legiuitorul ar trebui să promoveze societatea pe acţiuni cu acţionar unic, mai ales că este acceptată de cea de a Douăsprezecea Directivă Societară.

Legislaţie relevantă: Legea nr. 31/1990, art. 4, art. 10, art. 14
Cuvinte cheie:
Citește articolul complet în platforma de documentare juridică Sintact.ro! Solicită un cont demo gratuit completând formularul de mai jos: