Jurisdicţia Curţii de Arbitraj pentru Sport de la Laussane

Numărul 10 Anul 2012
Revista Numărul 10 Anul 2012

ABSTRACT

Development of legal relations in sport and breeding international disputes in its field, led to the need to create an international body to ensure resolving disputes in a quick and inexpensive manner. Established for this purpose, the Court of Arbitration for Sport in Lausanne has become a prestigious institution in the field of sports arbitrage, developing its own jurisprudence which is a landmark in international sport relations.

Keywords:

Court of Arbitration for Sport, sport arbitration, arbitration procedure, arbitration award.

REZUMAT

Dezvoltarea relațiilor juridice în domeniul sportului și înmulțirea litigiilor internaționale în acest domeniu, au condus la nevoia înființării unui organism internațional care să asigure tranșarea diferendelor într-o manieră rapidă și necostisitoare. Înființată în acest scop, Curtea de Arbitraj pentru Sport de la Laussane a devenit o instituție prestigioasă în domeniul arbitrajului sportiv, dezvoltând o jurisprudență proprie ce constituie un punct de reper în relațiile internaționale cu caracter sportiv.

Legislaţie relevantă:
Cuvinte cheie:
Citește articolul complet în platforma de documentare juridică Sintact.ro! Solicită un cont demo gratuit completând formularul de mai jos:

Articole similare

Caută Articole

Ultimele Articole

Newsletter Wolters Kluwer România