Achiziţia de societate prin efect de levier (lbo) şi fuziunea

Numărul 10 Anul 2014
Revista Numărul 10 Anul 2014

ABSTRACT

There are several means for acquisition of companies, among which also with leverage buy-out combined with merger that is quite rare in practice, but not impossible. Therefore, a good knowledge of how leveraged buy-out works, how you select a target company, which are the stages of the acquisition and the possibility to use merger to facilitate the acquisition, are elements necessary for a better understanding of such operation in order to use it.

Keywords:

Keywords: rachat/prise de control avec effet de levier, leverage buy-out, LBO, merger, companies, target company

REZUMAT

Există mai multe modalităţi de a achiziționa o societate, între acestea, una mai puțin uzitată, cea de achiziţie prin efect de levier care, atunci când este combinată cu fuziunea devine un caz destul de rar în practică, dar nu imposibil. În acest sens, o cunoaștere a modului în care se achiziționează o societate prin efect de levier, cum se selecționează societatea a fi achiziționată, etapele achiziției, cât și posibilitatea utilizării fuziunii pentru facilitarea achiziției, sunt elemente necesare pentru a înțelege mai bine o astfel de operațiune în vederea folosirii sale.

Legislaţie relevantă: Legea nr. 31/1990, art. 106
Cuvinte cheie:
Citește articolul complet în platforma de documentare juridică Sintact.ro! Solicită un cont demo gratuit completând formularul de mai jos:

Articole similare

Caută Articole

Ultimele Articole

Newsletter Wolters Kluwer România